İçeriğe geç

Paldır Ne Demek

Paldın ne demek?

Sürünün ve binici hayvanın eyerinin veya eyerinin öne kaymasını önlemek için arka bacaklarının kalçalarına geçirilen kayışa Paldın veya Paldım denir.

Paldir kuldur nasıl yazılır?

Baştan aşağı koşmak Deyim AÇIKLAMASI Aniden ve kurallara uymadan. “Merdivenlerden aşağı doğru koşarak indiler.”

Palm ne demek TDK?

Özellikle Sanskritçe tàla “palmiye ve palmiye yaprağı”, Hintçe -Sanskritçe dala “ağaç yaprağı”, “palmiye” (Kow. III, s. 1629) gibi biçim ve anlamlara rastlıyoruz, sözcüğün ilk olarak Moğolca aracılığıyla Türkçeye geçmesi, bu dillerden Türkçeye geçtiğini göstermektedir.

Par ne demek TDK?

Par kelimesinin ne anlama geldiği ve TDK sözlüğünde ne anlama geldiğine dair tüm detayları derledik. Par ne anlama gelir? Çorba ve fasulye gibi sulu yiyeceklerin üzerinde zaman geçtiği veya açıkta bırakıldığı için oluşan köpüğe par denir. Par kelimesi halk arasında kir ve pas için de kullanılır.

Paldır anlamı nedir?

İsim [1] Gürültü yapmak, gürültü yapmak.

Palıza ne demek?

Paluze (Felûzec), nişasta ve şekerden yapılan ve üzerine ezilmiş ceviz serpilerek servis edilen bir Osmanlı tatlısıdır. Kıbrıs mutfağında yer alır. Geleneksel Türk tatlılarından biridir.

Paldır gönderir ikileme mi?

Bazı ikilikler şunlardır: az ya da çok, tembel, az ya da çok, ara sıra, saf, az ya da çok, borçlu, zengin, çılgın, düzenli, kararsız, iyi ya da kötü, sıkı, zor, dağınık, bucak, ormansız, sırılsıklam, bir sepet dolusu amel, yalancı, zaman kaybı, …

Perverlik nasıl yazılır?

TDK’ya göre “misafirperver” kelimesi yan yana mı yoksa ayrı mı yazılır? “Misafirperver” kelimesinde “perverse” kelimesi “guest” kelimesine ek olarak eklenmiştir. Türkçede olduğu gibi Arapça ve Farsçada da kelimelerin yanına ekler yazılır. Bu nedenle kelime yan yana yazılmalı, ayrı ayrı yazılmamalıdır.

Peş peşe kelimesi nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin ardışık olarak yazıldığı ortaya çıkar. Birçok örnekte “ardışık” gibi yazımlar yazım hatalarıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “birbiri ardına”dır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Pişmaniye Farsça ne anlama gelir?

Adı ve tarihi. Tatlının kökeni İran coğrafyasına dayanmaktadır. “Yün benzeri” anlamına gelen peşmek (پشمک) kelimesinin zamanla Türkçe’de “pişmaniye” olarak telaffuz edilmesi muhtemeldir çünkü görünümü koyun yününü andırmaktadır.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Peyk TDK ne demek?

Kelime Anlamı: Peyk kelimesi, eski zamanlarda haberleşmede kullanılan, mesaj ileten veya ileten kişi veya haberci anlamına gelmektedir.

Piar ne demek TDK?

Piar (Public Relations) Nedir? İngilizce’de “Public Relations” anlamına gelen Pr kısaltması, Türkçe’de “Public Relations” anlamına gelir. Pr kelimesinin Türkçe telaffuzu “Piar”dır.

Depar ne demek TDK?

Sprint kelimesinin doğru yazımı nedir? Cevap: çıkış.

Palvan ne demek?

Türkçe dillerinde palvan, balwan, balıvan, palğan “yiğit, cesur, pehlivan” biçimleri yaygındır. “Büyük kişi, büyük baş”, mecazi anlamda “ayı” ve “büyük davul, kos” anlamları kullanılır.

Paspal ne anlama gelir?

Paspal kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: Bakımsız, pasaklı, kirli (kimse, kılık değiştirmiş, vb.)

Penah ne demek TDK?

[1] Bir şeyin veya birinin korunmasını, barındırılmasını anlamında bileşik sıfatlar oluşturur. [2] sığınma yeri, barınak, sığınak.

Parsayı ne demek?

Bir işin karşılığını, işi yapan kişiden değil, başkasından almak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort