İçeriğe geç

İĞneli Epilasyon Kimlere Yapılmaz

İğneli epilasyon hangi bölgelere uygulanmaz?

İğneli epilasyon, ayaklarınızdan yüzünüze kadar vücudunuzun her yerinde güvenle kullanılabilir. Genital bölge ve üst dudak gibi bölgeler için en ideal ve güvenli epilasyon yöntemi iğneli epilasyondur. Özellikle yüzün hiçbir yerinde iğneli epilasyon dışında epilasyon yapılmamalıdır.

Hangi durumlarda iğneli epilasyon yapılmaz?

* 18 yaş altındaki kişilere iğneli epilasyon yapılmamalıdır. * Kalp pili olan kişilere iğneli epilasyon yapılmamalıdır. * Vücudunda metal bulunan kişilere iğneli epilasyon yapılmamalıdır. * Kişide ateşli bir hastalık varsa hastalık tamamen iyileşene kadar iğneli epilasyon yapılmamalıdır.

İğneli epilasyonda nelere dikkat edilmeli?

İğneli epilasyon yaptırırken nelere dikkat edilmelidir? İşlemi yapan kişinin, yapılacak bölgede makyaj olmaması gerekmektedir.

İğneli epilasyondan sonra kıl tekrar çıkar mı?

Hormonlara bağlı olarak epilasyondan sonra kılların yeniden çıkması söz konusu olabilir. İğneli epilasyon bu konuda lazer epilasyondan çok daha etkilidir. Kişinin kıl köklerinin uyuşturulmasıyla kıl çıkma sorunları önlenir.

İğneli epilasyon dk kaç tl?

Ortalama bir seans 15 ile 60 dakika arasında sürmektedir. İğneli epilasyonun dakikası 25₺ olup, 300₺ ek iğne ücreti bulunmaktadır.

İğneli epilasyon tüyleri bitirir mi?

İğneli epilasyon istenmeyen tüylerden ve vücut kıllarından kalıcı olarak kurtulmak için en etkili yöntemdir. Kalıcılığı güvenlidir ve tüylerin %100’ünü kökünden yok eder.

İğneli lazerden sonra su değerse ne olur?

Merhaba, lazer epilasyondan sonra 1 gün boyunca suyla temastan kaçınılması gerektiği doğrudur. Olası cilt tahrişini önlemek için suyla, özellikle sıcak suyla temastan kaçınılmalıdır. Sizin durumunuzda, yüzme havuzlarındaki güçlü klor cilt tahrişini artırabilir.

İğneli epilasyon kaç günde iyileşir?

Uygulamadan sonra genellikle sivilce benzeri beyaz yapılar oluşur ve bu 1 hafta ile 10 gün arasında sürebilir. Kabuklanma, alerji, kabarcıklanma ve kızarıklık olasılığı yüksektir ve bu 1-2 hafta sürebilir. İğneli epilasyon sırasında hijyen çok önemlidir. Enfeksiyon riski nedeniyle kişiye özel iğneler kullanılmalıdır.

İğneli epilasyon kesin sonuç verir mi?

İğneli epilasyonda kıl kökü direkt yakıldığı için %100 sonuç almak mümkündür. Ancak kalın ve yoğun kıl bulunan bölgelerde iğneli epilasyon önerilmemektedir. Bunun sebebi ise çok uzun sürmesi ve çok acı verici olmasıdır. Bu bölgeler için lazer epilasyon daha hassas bir uygulamadır.

İğneli lazer acıtıyor mu?

İğneli epilasyon çok ağrılı bir işlemdir ve tedavi tamamlandıktan sonra yanma ve ağrı hissedilir. Bu dezavantajlarından dolayı iğneli epilasyonun uygulama alanı sınırlıdır ve özellikle vücut epilasyonu için tercih edilen bir yöntem değildir.

İğneli epilasyonda tüyler kaç seansta biter?

İğneli epilasyonda gerekli seans sayısı kıl tipine, tedavi edilen vücut bölgesine, hormonal dengesizliklere vb. göre değişmektedir. Tam kıl yok etme için hastaların ortalama 15 ila 30 seansa ihtiyacı vardır.

Regl iken iğneli epilasyon yapılır mı?

Adet döneminde iğneli epilasyon yapılabilir mi? Kadınların adet döneminde iğneli epilasyon yaptırmasında tıbbi bir engel yoktur. Ancak adet döneminde özellikle ilk 2-3 gün cilt yüzeyi çok hassaslaşır. Bu nedenle tercih edilmez.

Özel bölgeye iğneli epilasyon yapılır mı?

İğneli epilasyon neredeyse tüm vücut için uygundur. Bu nedenle yüz, el, kol, koltuk altı, genital bölge gibi her bölgeye uygun olan bu lazer türü genellikle iz bırakmadan yapılabilir.

İğneli epilasyon yanlış yapılırsa ne olur?

İğneli epilasyonun yanlış kullanımı yara izlerine neden olabilir. Mevcut dozaj doğru şekilde ayarlanamazsa veya yüzeysel uygulanırsa uzun vadede yara izi oluşma olasılığı yüksektir. Yüksek akım kullanımı da oldukça risklidir.

İğneli epilasyondan sonra ne sürülmeli?

İğneli epilasyon sonrası cildin hızlı bir şekilde iyileşmesi için yoğun nemlendirici ve yenileyici içerikli ürünler kullanılmalıdır. Hangi krem ​​veya merhemin uygulanacağına uzman tarafından kişinin cilt yapısı ve iğneli epilasyon sonrası oluşan hassasiyet derecesine göre karar verilir.

Koltuk altına iğneli epilasyon yapılır mı?

Koltuk altı bölgesine yapılan iğneli epilasyon oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Genellikle 10-12 seans sürebilmektedir. Bazı durumlarda koltuk altı kılları daha kısa sürede hızlı etki gösterebilmektedir.

İğneli epilasyonda kıl köküne nasıl girilir?

İğneli epilasyon, kıl köküne elektrik verilmesini içerir. Önce köke elektrik verilmeden girilir, sonra köke elektrik verilir, tekrar elektrik kesilir ve kök bırakılır. Galvanik akım kullanan bir yöntemdir. İğnenin ucundaki akım, kıl kökündeki papillayı yakar ve kalıcı bir çözüm sağlar.

Kaş bölgesine iğneli epilasyon yapılır mı?

Kadınlarda ise kaşlar da dahil olmak üzere yüz bölgesine iğneli epilasyon uygulanmaktadır. Yüze uygulanan iğneli epilasyon seansları kişiden kişiye, kişinin kıl yapısına ve bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir.

İğneli lazerden sonra su değerse ne olur?

Merhaba, lazer epilasyondan sonra 1 gün boyunca suyla temastan kaçınılması gerektiği doğrudur. Olası cilt tahrişini önlemek için suyla, özellikle sıcak suyla temastan kaçınılmalıdır. Sizin durumunuzda, yüzme havuzlarındaki güçlü klor cilt tahrişini artırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir